Blog
23.07.2024.

VILLAGER QUIX ROBOTSKA KOSILNICA - NAJTIŠJA ROBOTSKA KOSILNICA NA TRŽIŠČU

Revolucija v negi vašega trate: Spoznajte QUIX, avtonomno robotsko kosilnico.

V današnjem času, ko lahko vsakodnevna naloga košenja trate vzame dragoceni prosti čas, Villager predstavlja inovativno rešitev, ki obljublja preobrazbo v vzdrževanju zelenih površin. Predstavljamo vam QUIX, najnovejšo avtonomno robotsko kosilnico, zasnovano tako, da vam prihrani čas in energijo.

QUIX ni le kosilnica; to je robot, opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja brezhiben rezultat. Njegova sposobnost je, da pokrije vsak kotiček vašega dvorišča, kar ga naredi izjemno učinkovitega in temeljitega, predstavlja ključen element v njegovem dizajnu.

Način delovanja robotske kosilnice QUIX

Pri izvajanju nalog je zahteva za pomoč uporabnika minimalna. QUIX je baterijska naprava, katere algoritem omogoča samostojno vračanje na bazo za polnjenje. Pred začetkom delovanja je potrebno načrtovati postavitev mejne žice, da bi se maksimalno optimizirala površina vaše trate. Naloga košenja se izvaja samostojno, vendar s posebno aplikacijo, ki se poveže preko Wi-Fi-ja ali preko Bluetooth-a. Ko QUIX povežete prek aplikacije, vam bodo omogočene naslednje napredne funkcije upravljanja:

  1. Sledenje statusu robota
  2. Programiranje ure in dneva, ko bo robot kosil
  3. Neposredno pošiljanje v delovanje
  4. Nastavitev različnih con košenja (napredna funkcija za bolj zapletene trate)
  5. Upravljanje senzorja za dež
  6. Mapiranje – risanje perimetra, da boste poznali meje z vrisanimi značilnimi conami
  7. Posodobitev firmware-a, digitalna navodila in dostop do video posnetkov, ki vam bodo olajšali namestitev

QUIX se premika v različnih smereh, vsakič ob stiku z mejno žico zavzame novo pot. Ni šablonskega košenja, kot pri tradicionalni kosilnici. Po zaključeni seji košenja se vrne na polnilnik in čaka naslednji cikel košenja, ki ga programirate s pomočjo aplikacije. Robotska kosilnica hkrati predstavlja mulčer, ki vsakodnevno reže majhne koščke trave, ki padejo nazaj na tla. S tem se trata gnoji, zadržuje vlaga, preprečuje pojav plevela in zmanjšuje možnost pojava bolezni, kar pomeni boljšo kakovost trate.

Ker je robotska kosilnica veliko lažja od tradicionalnih kosilnic, ne prihaja do zbijanja tal. To je še en dejavnik, ki bo prispeval k boljši kakovosti vaše trate, saj se potreba po prezračevanju vašega zemljišča zmanjša na minimum. QUIX je najtišji robot na trgu z nivojem hrupa le 55 dB. To bo prispevalo h kvalitetnejšemu preživetju časa na vrtu za vas in vaše ljubljenčke.

Nekatere glavne značilnosti so:

  • Površina, ki jo lahko pokrije – 1000 m²
  • UV odporna barva,
  • Plavajoč pokrov, ki absorbira udarce,
  • Kolesa obložena z gumo, ki ne puščajo sledi in omogočajo robotu, da brez težav premaguje vzpone do 45 %,
  • Kompaktne dimenzije z veliko širino košenja 18 cm. To omogoča robotu, da se brez težav giblje skozi ozke prehode minimalne širine 80 cm.
  • Enostavno vzdrževanje – robot je vodoodporen in ga je mogoče očistiti s pomočjo vrtne cevi. Plavajoče ohišje je mogoče enostavno odstraniti brez orodja, kar olajša čiščenje in vzdrževanje.
  • Natančna izbira višine košenja – 20 – 60 mm,
  • Touch control in HD-LED zaslon. 4 vgrajeni gumbi omogočajo osnovno kontrolo za hitro in enostavno uporabo – vklop/izklop – načrtovanje košenja – pojdi na polnjenje – košenje zdaj – Bluetooth povezava.
  • PIN KODA - varnostna koda za zaščito pred krajo, robotska kosilnica se ne more zagnati v primeru kraje.
  • Varnostne funkcije – STOP gumb, kot tudi senzorji prevračanja, dviganja in podobno, ki samodejno izklopijo nože, da ne bi poškodovali uporabnika.
  • Samodejni, plavajoči mehanizem nastavitve višine omogoča, da se robot z lahkoto giblje po neravnih terenih in zmanjšuje možnost blokiranja robota.

Trava je živi organizem na vašem vrtu. Ne gre samo za košenje trave; gre za skrb zanjo.

Tri osnovne potrebe, ki bi jih morali izpolniti:

  1. UREJEN REZ: QUIX kosi travo urejeno in ravno, brez trganja. Zahvaljujoč temu se vrhovi trave idealno zacelijo, trava je bolj zdrava in vaša trata ne bo imela rumenih vrhov. Rumeni vrhovi nastanejo, ko rez ni urejen, temveč se vrh "strga".
  2. ČAS ZA CELITEV MED CIKLUSI KOŠENJA: Pustite najmanj 5 ur med dvema košenjema, da trave dobi dovolj časa za naravno celjenje in zapečatenje svojih vrhov pred naslednjim košenjem.
  3. ČAS ZA PONOVNO VZPOSTAVITEV: S samo 2 ciklusi košenja na dan je med košenjem več kot dovolj časa, da se travni listi pravilno opomorejo, naravno vzpostavijo in še naprej zdravo rastejo.

QUIX je enostaven za uporabo, tudi na neravnih terenih, z izjemno sposobnostjo izogibanja oviram in prehajanjem skozi ozke prehode. Odlična sposobnost izhoda iz potencialnih "pasti" omogoča zmanjšano potrebo po človeškem posredovanju, kar naredi QUIX izjemno inteligentno napravo. QUIX bo redno opravljal svoje naloge brez napake in postal nepogrešljiv del vašega vrta.