Blog
16.07.2024.

TOP 5 VILLAGER TRAKTORSKIH KOSILNIC

Ko gre za vzdrževanje velikih travnatih površin, so traktorske kosilnice nepogrešljivi zavezniki. Te močne stroje združujejo moč, učinkovitost in udobje, da olajšajo postopek košnje.

Villager ponuja širok asortima traktorskih kosilnic, ki glede na svoje značilnosti lahko zadovoljijo različne potrebe uporabnikov.

Vendar, glede na raznoliko ponudbo na trgu, je izbira prave traktorske kosilnice lahko izziv. Tukaj je pregled top 5 Villager traktorskih kosilnic, ki izstopajo po svojih lastnostih in zmogljivostih.

Villager Capricorn 38

Villager Capricorn 38 je akumulatorska jahača kosilnica, namenjena za vzdrževanje travnikov do 6000 m². Zahvaljujoč zavidljivim terenskim zmogljivostim, kot tudi nizki emisiji hrupa in vibracij, so te kosilnice odlične za uporabo na terenih v bližini stanovanjskih objektov. Čvrste in robustne konstrukcije, so te kosilnice lahke za uporabo in vzdrževanje.

Predstavljajte si, da lahko pokosite do 6000 m² vaše zelene oaze, brez potrebe za dopolnjevanje!

Poganja jo močan indukcijski elektromotor, ki v kombinaciji z robustno baterijo 75 Ah, obljublja učinkovitost in dolgotrajnost.

Njena 48 V baterija ni običajna baterija, temveč svinčeno-kislinsko čudo, ki zagotavlja stabilno napajanje za kar 1200 W priključne moči. S širino košenja skoraj meter (980 mm) in možnostjo prilagajanja višine košenja od 30 do 100 mm, Capricorn 38 nudi natančnost in fleksibilnost na vsakem terenu.

Ne skrbite za hitrosti in spreminjanje ritma, saj ste z ročnim menjalnikom gospodar hitrosti in učinkovitosti. Prevozite 12.8 km/h in uživajte v moči, ki se enostavno nadzoruje. Poleg tega, s kolesi velikosti 15"/16", ta kosilnica drsi skozi travo z lahkoto, ne pušča sledi, samo popolnoma pokošeno travo.

Zakaj izbrati Villager Capricorn 38? Ker je to ekološka izbira, ki vam prihrani čas in denar. Brez izpušnih plinov, manj hrupa in brez neprestanega dolivanja goriva.

Capricorn ni samo orodje, je investicija v prihodnost vaše zelene oaze.

Dodatna oprema Capricorn 38 vključuje:

Merilnik delovnih ur,

Visok sedež,

Priključek za pranje ohišja,

Odbijač.

Villager VTR 650 rider kosilnica

Villager rider kosilnice so zasnovane za delo na travnikih velikosti do 4000 m2. Opremljene z Loncin bencinskimi motorji. Te kosilnice vam bodo v veliko pomoč pri gospodinjstvu.

Med dodatnimi funkcijami ima možnost zbiranja pokošene trave med samim košenjem, pri čemer je volumen zbiralnika 150 l.

Ima možnost premikanja naprej v štirih hitrostih in vzvratno v eni hitrosti.

Villager VT 1025 HD twin traktor kosilnica

Villager VT 1025 HD traktor kosilnica prihaja z močjo motorja 13,9 kW, z oljno črpalko. Ima dvojno rezilo dolžine 980 mm. Lahko se premika naprej in nazaj v eni hitrosti.

Namensko je namenjena košenju večjih površin do 6000 m2. Med funkcijami ima možnosti košenja, mulčenja in zbiranja pokošene trave.

Villager CrossMow 700 traktor kosilnica

Navedeni model traktorske kosilnice, glede na zavidljivo površino košnje, je prava izbira za velika posestva. Glede na to, da lahko pokosi površino do 10 000 m2, se pogosto uporablja tudi v komercialne namene.

Ima Loncin motor z močjo 16,4 kW in prostornino 708 cm3. S premerom prednjih koles 400 mm in zadnjih koles 500 mm, je ta traktor kosilnica zelo okretna. Hitrost košnje se giblje do 9 km/h in se lahko uporablja tudi za prevoz manjših do srednjih tovorov.

Poleg funkcije košenja, ta traktorska kosilnica tudi mulči. Mulčenje je postopek drobljenja trave in vračanja njenih hranilnih snovi v zemljo. Mulčer kot dodatek za traktorsko kosilnico je lahko koristen za vzdrževanje zdravja trate, saj prispeva k boljši in kakovostnejši zemlji, kot tudi manjšemu plevelu.

Villager VT 848 traktorska kosilnica

Za košnjo in urejanje travnatih površin do 5000 m2 je navedeni model prava izbira. Opremljen je z Loncin ST 450 motorjem prostornine 432 cm3 in ima moč 10,6 kW.

Širina košnje te traktorske kosilnice je 840 mm z vgrajenim dvojnim rezilom, ki zelo učinkovito kosi tudi določene lesnate rastline.

S premerom prednjih koles 380 mm in premerom zadnjih koles 457 mm, ta traktorska kosilnica z lahkoto premaguje tudi zahtevnejše terene.

Poleg košnje je ta kosilnica specializirana tudi za zbiranje pokošene trave in za mulčenje.

Če še nimate svojega modela traktorske kosilnice, preberite, kako uživati v košnji z najboljšimi traktorskimi kosilnicami.